1 Decembrie

Elevii şcolii noastre au sărbătorit împreună Ziua Naţională a României. Îmbrăcaţi de sărbătoare au recitat poezii, au prezentat scenete, au cântat şi au dansat Hora Unirii. Cu glasul lor gingaş, dar şi cu emoţii în suflet au urat “La mulţi ani românilor de pretutindeni!”

Pentru unii, 1 Decembrie reprezintă doar o dată în calendar, iar pentru alţii, aceeaşi zi reprezintă, în primul rând, “Sărbătoarea Noastră”, a românilor, ziua în care ne sărbătorim ţara, strămoşii, istoria, bunele şi relele din viaţa noastră şi implicit, pe noi! Este ziua în care bătrânii rememorează istoria ţării şi o povestesc tuturor celor ce ştiu să asculte.

Vom dăinui în a ţese legătura de frăţie dintre noi, uniţi pe tărâmul acesta scăldat de sânge, pe meleagurile îndrăgite de ţăranii şi de conducătorii noştri, amintind şi cinstind mereu pe cei de au fost sufletul ţării noastre: Mihai Viteazul, Ştefan cel Mare, Vlad Ţepeş, Avram Iancu, Nicolae Bălcescu, Carol I, cei datorită cărora astăzi suntem liberi şi uniţi.

Ziua de 1 Decembrie este ziua în care s-a făcut dreptate, este ziua în care toţi românii au exclamat într-un glas: ZIUA UNIRII!!!

 

 

<––––––– Proiecte Educative