Primăvară, vară, toamnă, iarnă… Şi cu iarna vin şi bucuriile ei: zăpada, gheaţa, săniuşul, omul de zăpadă, sărbătorile, Moş Crăciun şi vacanţa. Încă de la începutul lunii decembrie magazinele şi străzile sunt împodobite cu tot felul de lumini şi însemne care prevestesc sărbătoarea Crăciunului. Din acel moment ne tot întrebăm: ,,Ce cadou voi primi de la Moş Crăciun?” Şi iată aşa a mai trecut un an plin de activităţi educative şi deosebite la Şcoala Gimnazială “Petru Poni” Cucuteni, Iaşi.

Voci cristaline au dat glas frumoaselor colinde tradiţionale, dar nu au lipsit din program nici poeziile frumos recitate. Astfel încât joi, 19 decembrie 2013, în sala Căminului Cultural Cucuteni, elevii şi-au început recitalul, sub privirile auditoriului alcătuit din părinţi, cadre didactice, elevi, reprezentanţi ai comunităţii locale, amintind în mod simbolic de darurile magilor de la Răsărit, care au întâmpinat Pruncul.

Îndrumaţi de domnul profesor, Moisei Lucian, au pregătit  o mică scenetă, reliefând  episodul Naşterii pruncuşorului Iisus, la Betleem, într-o iesle săracă. Sceneta a trezit în inimile tuturor celor prezenţi simţământul unei adevărate responsabilităţi faţă de viaţa spirituală personală şi totodată, o totală încredere în revitalizarea credinţei în Hristos, care s-a făcut om între oameni. Din program nu au lipsit nici dansurile şi colindele corului şcolii, coordonat de domnul profesor Sâsâiac Valentin, care a susţinut un veritabil concert, din repertoriul căruia au făcut parte atât creaţiile tradiţionale româneşti, cât şi cântecele de Crăciun,  specifice altor ţări europene. O filă din povestea visului de Crăciun a fost scrisă la apariţia pe scena a Crăciuniţelor de la clasa a VI-a şi a fulgişorilor de de zăpada, de la clasa pregătitoare, care au adus aerul de sărbătoare în sufletele părinţilor şi bunicilor prezenţi.

Ne-am bucurat astfel, împreună, de clipe magice!

 

Iată şi modul cum ne-am pregătit cu toţii, elevi şi profesori, pentru această Poveste de iarnă…

<——————– Proiecte Educative