cucuteni

 

               Sărbătorirea Zilelor Școlii „Petru Poni” Cucuteni la sfârșit de an școlar a devenit o tradiție cunoscută nu numai de elevi, părinți, profesori sau de autoritățile locale, ci și de presă, de Inspectoratul Școlar Județean, de personalități culturale, științifice, politice și sportive.


          Manifestarea cultural-artistică care a avut loc vineri, 9 iunie 2017, care face parte din activitatea „Din pasiune pentru o lume aproape uitată”, ediția a III-a, 2017, a depășit toate așteptările bucurându-se de aprecierile deosebite ale invitaților.
          Activitățile derulate în cadrul Zilelor Școlii, a căror pregătire s-a realizat în cadrul săptămânii dedicate Programului Școala Altfel”, au constat în organizarea unor ateliere de lucru prin intermediul cărora elevii au avut ocazia de a experimenta ocupațiile principale ale comunității cucuteniene din vechime, precum și de a descoperi traiul acestora cu toate provocările și neajunsurile lui, prin replicarea unei microcomunități cucuteniene, în apropierea Muzeului de Istorie și Arheologie Cucuteni. Acest fapt i-a determinat să fie inventivi, creativi și să găsească soluții pentru a reuși să ducă la bun sfârșit ceea ce și-au propus, pentru a realiza produse frumoase și utile. 

         Toate activitățile au creat o sărbătoare autentică, îmbinare de voiociune și joacă de copil cu străduință și preocupări de oameni mari, atmosferă de vechi îndeletniciri cu miresme de nou, de vesel, de bine! S-au creat crâmpeie de viață veche, austeră, dar simplă și sănătoasă, care ne face să realizăm cât de tare s-a complicat viața noastră de acum!

Galerie Foto

  • Invitatia
  • Primirea invitatilor
  • Introducerea
  • Comunitatea cucuteniană
  • Noi … la final