În perioada 28 octombrie – 1 noiembrie 2013, se organizează campania socială de sprijinire a copiilor şi familiilor aflate în dificultate ”Săptămâna legumelor şi a fructelor donate”. Această campanie se desfăşoară în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC) şi implică voluntarii şi coordonatori din judeţ.

Scopul acestei campanii este acela de a sensibiliza elevii şi profesorii din unităţile de învăţământ cu privire la situaţia dificilă în care se află familiile, implicit copiii, afectaţi de lipsa de alimente. Prin acest demers se intenţionează consolidarea abilităţilor copiilor de a trăi împreună cu ceilalţi, într-o societate unică şi solidară, în care contează valenţele umanitare, implicarea, angajamentul, responsabilitatea.

Campania ”Săptămâna legumelor şi a fructelor donate” implică strângerea de legume şi fructe de către elevii voluntari implicaţi în programul Strategia Naţională de Acţiune Comunitară (SNAC) şi donarea lor familiilor aflate în dificultate sau unor instituţii sociale. Demersul face parte din calendarul activităţilor educative naţionale, organizate de Ministerul Educaţiei.

Prin această activitate extracurriculară elevii din şcoala noastră au avut prilejul de a dărui cu mult drag şi bucurie din roadele toamnei bătrânilor de la Azilul de bătrâni Târgu Frumos, bătrâni ce au nevoie de mai mult ajutor din partea comunităţii. Bunătatea, generozitatea şi solidaritatea ne-a unit pe toţi în jurul legumelor şi fructelor donate – bucurii ale mamei – toamnă, care nu pot fi simţite decât dăruindu-le!

 

<——————– Proiecte Educative